Cărbune activat pentru pierderea în greutate: mod de utilizare, beneficii și contraindicații

Pentru a atinge o greutate corporală ideală, oamenii recurg la o varietate de modalități de a pierde în greutate: unii încearcă să mănânce corect, alții se bazează pe sport, alții au încredere în proprietățile „magice” ale diferitelor suplimente nutritive și mijloace care promit pierderea în greutate. În acest articol, vom acorda atenție unui produs aparținând celui de-al treilea grup de ajutoare pentru reglarea greutății - este vorba despre cărbune activ ca mijloc de pierdere în greutate.

Care sunt proprietățile, indicațiile și contraindicațiile sale, de ce este atât de popular, ajută într-adevăr la reducerea greutății corporale - toate întrebările la care încă trebuie să răspundem. Dar amintiți-vă că tot ce veți citi este informativ și cel mai bun mod de a pierde în greutate pentru organismul dumneavoastră fără a vă afecta sănătatea poate fi desemnat doar de un nutriționist specialist.

Susținătorii metodei de slăbire cu cărbune activat susțin că îi ajută pe cei care au boli alergice și probleme cu sistemul digestiv. Statisticile arată că cel mai adesea oamenii suferă de obezitate din cauza problemelor cu intestinele. Iar pentru purificarea lor se folosește cărbune activ. După utilizarea produsului sub formă de tablete, mulți oameni se simt mai bine decât înainte și raportează pierderea în greutate. Dar este această metodă sigură și ce este exact cărbunele activ?

Ce este carbonul activ?
Cărbunele activat se găsește în orice farmacie și aparține grupului de enterosorbanți, a căror sarcină principală este de a ajuta organismul în caz de otrăvire. Produsul îndepărtează rapid zgura și elementele dăunătoare care au pătruns în organism.

Compoziția cărbunelui activ este complet naturală. Pentru producerea acestuia se folosesc cărbune, coji de nuci, oase de animale. Este disponibil sub formă de tablete, capsule sau pulbere. Toate soiurile au o culoare neagră.

Intrând în stomac, cărbunele absoarbe substanțe nocive (cum ar fi un burete), inclusiv: agenți infecțioși, componente reziduale ale medicamentelor, substanțe otrăvitoare, zgură, toxine, produse de descompunere a grăsimilor.

Cărbunele activat și rolul său în pierderea în greutate
Înainte de a începe orice dietă de reducere a greutății corporale, este bine să faci o curățare a corpului. Cărbunele activat poate ajuta în acest sens. Metoda de slăbire, construită exclusiv pe utilizarea enterosorbentului, este discutabilă în ceea ce privește efectul pe care îl are asupra sănătății. De ce?

Cărbunele activat elimină zgura și toxinele din organism, îmbunătățind astfel metabolismul. Dar nu este capabil să ardă grăsimi - acest lucru este imposibil fără o dietă echilibrată și activitate fizică activă.

De asemenea, trebuie știut că carbonul activat este capabil să elimine în mod activ din organism nu numai substanțe nocive, ci și utile și vitamine, care vor duce în cele din urmă organismul la epuizare.

Beneficiile consumului de cărbune activ:
îmbunătățește activitatea ficatului și a rinichilor;
normalizează conținutul de colesterol din sânge;
detoxifică organismul;
ajută la alergii.
Care este efectul carbonului activ asupra organismului?
Persoanele care au obiceiuri alimentare nesănătoase și duc un stil de viață sedentar tind să se îngrașă. Au adesea probleme digestive, pentru soluțiile cărora se poate folosi cărbune activ.

Funcțiile perturbate ale tractului gastrointestinal duc la acumularea de componente nocive și toxice, intoxicarea organismului crește. Tonusul corpului scade vizibil, procesele metabolice decurg lent, iar rezultatul tuturor acestora este acumularea de kilograme in plus.

Utilizarea tabletelor de cărbune activat duce la absorbția și eliminarea toxinelor, scade intoxicația și începe procesul de slăbire.

Balonarea este adesea cauzată de gaze. Cărbunele activat este benefic și aici, deoarece elimină gazele, de aici și balonarea. Aceasta, la rândul său, duce la o reducere a mărimii taliei.

Se susține că printr-un curs de slăbit de două săptămâni cu cărbune activat, poți scăpa de 5-10 kilograme, dar reamintim din nou că cercetările moderne confirmă că produsul elimină toxinele și zgura din organism, dar nu arde. gras. În perioada în care se ia cărbune, activitatea gastrointestinală și procesele metabolice sunt îmbunătățite, iar acest lucru poate duce de fapt la o pierdere de 1-2 kilograme în greutate, ceea ce nu înseamnă arderea grăsimilor.
Cum să slăbești cu ajutorul cărbunelui activ?
Există câteva recomandări ușor de urmat care vă ajută să vă reduceți greutatea corporală:

renunta la dulciuri si paste;
excludeți din meniu alimentele grase, sărate și afumate;
luați complexe vitamine-minerale;
nu fi tentat să mănânci noaptea;
bea suficiente lichide;
renunțați complet la alcool;
fi activ fizic.

Pe scurt, combinația de cărbune activat cu o alimentație adecvată și un exercițiu suficient va duce la o reducere a greutății corporale, iar creditul mai mare pentru rezultatul final revine probabil sportului și unei alimentații echilibrate.

Cărbunele activat nu trebuie folosit mai mult de două săptămâni, din cauza faptului că organismul va suferi pierderi uriașe de substanțe utile.

Cum să luați cărbune activ
Există mai multe scheme pentru a lua cărbune activ. Alegeți-l pe cel care vă va fi cel mai convenabil de urmat, având în vedere frecvența și ora meselor.

Schema 1
Înainte de fiecare masă, luați 3-4 tablete de cărbune activat. Cursul durează 10 zile, după care trebuie să luați o pauză de o lună dacă ați decis să îl repetați.

Schema 2
Începeți un curs de 20 de zile, luând 1 tabletă de cărbune activat în prima zi și mărind comprimatele cu câte una în fiecare zi următoare. Când ajungeți la 10 cărbuni pe zi, începeți să le luați în ordine inversă - trebuie să reduceți numărul lor cu unul în fiecare zi.

Schema 3
A treia schemă se bazează pe utilizarea a 10 tablete de cărbune activ într-o zi. Această sumă este împărțită în patru aporturi și ar trebui să existe un interval de timp egal între ele.

Schema 4
În prima zi, luați 3 tablete de cărbune activ, a doua zi, creșteți numărul lor cu unul. Continuați așa până ajungeți la 10 comprimate, apoi opriți cursul.

Care este doza zilnică de cărbune activat potrivită pentru consum?
Pentru a obține efectul dorit, este necesar să se calculeze corect doza zilnică de cărbune activ care ar trebui luată. Se crede că 1 tabletă de cărbune este suficient pentru 10 kilograme de greutate corporală. Împărțiți suma totală la numărul de mese pe zi. De fiecare dată înainte de a mânca, ar trebui să beți o parte din comprimate.

Cărbune activat - înainte sau după masă?
Experții recomandă să luați cărbune activ cu 1 oră înainte de masă sau o oră după aceasta. Comprimatele se iau cu un pahar cu apă curată.

În caz de intoxicație a organismului, se recomandă să luați cărbune activ imediat după ingestia substanței, alimentelor, produsului sau medicamentului în cauză.

Primul aport de cărbune al zilei ar trebui să fie pe stomacul gol înainte de micul dejun.

Cât de des să bei cărbune activat?
Utilizarea pe termen lung a enterosorbentului poate duce la constipație, așa că aportul trebuie limitat în două săptămâni. Cursul poate fi repetat după o pauză. Specialiștii sfătuiesc să nu se efectueze mai mult de 3 astfel de purificări într-un an, între care ar trebui să existe o pauză de 3-6 luni. Astfel de pauze sunt necesare pentru microflora intestinală, astfel încât să se poată recupera și să dobândească microorganisme utile.

Diete de slabit cu carbune activat
Au fost dezvoltate numeroase diete de slăbit care includ utilizarea cărbunelui activat. Vă vom prezenta două dintre ele - trei zile și zece zile.

Dieta de trei zile cu carbune activat
Micul dejun, prânzul și cina în cele trei zile sunt exact aceleași.

Mic dejun: 200 mililitri de băutură cu iaurt (chefir, iaurt). Cu jumătate de oră înainte de a-l consuma, bea 2-3 tablete de cărbune activat.
Prânz: Mănâncă un măr (crud sau copt). Luați enterosorbentul cu 30 de minute înainte.
Cina: salata de legume proaspete. Înainte, desigur, luați 2-3 tablete de cărbune activ.
Dieta de zece zile cu carbune activat
Calculați cantitatea de cărbune activ pe care ar trebui să o luați, presupunând 1 tabletă pentru fiecare 10 kilograme din greutatea corporală. Apoi împărțiți cantitatea totală în părți egale și luați fiecare dintre ele înainte de masă.

Lista produselor permise pentru consum:
fulgi de ovaz, terci de hrisca (ambele facute cu apa);
produse marine;
legume, fructe bogate în celuloză;
ceai de plante, cafea fără aditivi;
produse din lapte degresat;
fileu de pui;
nuci, fructe uscate;
carne slabă, pește.
Toate aceste alimente ajută la accelerarea proceselor metabolice, la reducerea apetitului și la eliminarea deșeurilor și a substanțelor toxice din organism.

Pentru ca rezultatul dietei să fie și mai bun, fă-ți timp pentru plimbări în aer curat, fă exerciții dimineața și fii activ fizic pe tot parcursul zilei.

Exemplu de meniu
Mic dejun: ceai de plante, brânză tare, fulgi de ovăz (fierte în apă).
Al doilea mic dejun: 200 de mililitri de kefir/iaurt fără grăsimi, o felie de pâine integrală.
Prânz: 200 mililitri supă de pui, legume.
Cina: salata de fructe condimentata cu iaurt natural.
Dacă să ții sau nu o dietă cu cărbune activ, poate fi judecat doar de un specialist. Apelați la unul pentru sfaturi pentru a nu vă dăuna sănătății, deoarece acest mod de a pierde în greutate are o serie de contraindicații.

Contraindicații pentru utilizarea cărbunelui activ
Este interzisă luarea cărbunelui activ:

în timpul sarcinii;
cu tensiune arterială scăzută;
în ulcere și gastrită;
în cazul unei reacții alergice individuale;
cu sângerare intestinală;
în inflamația intestinală.
Efecte secundare ale folosirii cărbunelui activat:
scăderea peristaltismului - apariția constipației;
avitaminoza, ca urmare a eliminării substanțelor utile din organism;
eficacitatea redusă a medicamentelor care sunt luate în paralel cu cărbunele activat.
Curățarea organismului este un punct cheie atunci când vorbim despre slăbit, dar să nu uităm că cărbunele activat nu ne poate topi grăsimea. Pastila magică care ne va salva de excesul de greutate corporală nu a fost încă creată. Prin urmare, acordă o atenție deosebită meniului tău alimentar și activității fizice, schimbă obiceiurile care împiedică pierderea în greutate și pregătește-te să câștigi kilogramele. Atunci rezultatele cu siguranță nu vă vor dezamăgi.