Uleiul de Menta - o Comoară a Sănătății

Menta este o plantă perenă extrem de versatilă, cu o istorie de cultivare încă din cele mai vechi timpuri. Frunzele uscate de mentă au fost găsite în piramidele egiptene vechi. De-a lungul timpului, menta a fost considerată o plantă cu multiple întrebuințări, iar uleiul esențial extras din ea este utilizat în industria cosmetică, în arta culinară și în produsele de sănătate din întreaga lume.

Uleiul de mentă are capacitatea de a ajuta la ameliorarea problemelor stomacale și de a susține o funcție respiratorie sănătoasă atunci când este utilizat intern. Cu multiple utilizări, uleiul esențial de mentă rămâne unul dintre cele mai vândute și preferate uleiuri esențiale.

Întrebuințări și beneficii

Respirație proaspătă
Căutați ceva puternic și natural pentru a vă împrospăta respirația? Amestecați o picătură de ulei de mentă cu o picătură de ulei esențial de lămâie în apă, luați o gură și clătiți-vă gura pentru o respirație plăcut mirositoare. Mentolul găsit în uleiul esențial de mentă joacă un rol-cheie în această clătire a gurii, oferind o senzație proaspătă și revigorantă. Din acest motiv, menta se regăsește în multe produse de sănătate orală.

menta

Reducerea durerilor musculare
Uleiul esențial de mentă are proprietăți analgezice naturale, fiind foarte eficient în relaxarea mușchilor și ameliorarea tensiunii din mușchii inflamați sau în caz de dureri de cap. Un studiu a constatat că aplicarea locală a uleiului de mentă poate contribui la reducerea durerilor asociate cu fibromialgia și sindromul de durere miofascială, datorită efectelor sale relaxante.

Îngrijirea sinusurilor
Inhalarea uleiului de mentă difuzat poate desfunda imediat sinusurile și oferi o senzație de relaxare în caz de disconfort la nivelul gâtului. Proprietățile de expectorant ale mătii pot oferi un sprijin real în caz de răceli, tuse, sinuzită, astm și bronșită.

Reducerea poftei de mâncare
Inspirarea uleiului esențial de mentă poate ajuta la oprirea poftei de mâncare și la inducerea senzației de sațietate mai rapidă. Uleiul de mentă în capsule este recomandat în special.

ulei de menta capsule

Energizant natural
Pentru o alternativă sănătoasă și non-toxică la băuturile energizante periculoase, inspirați ulei esențial de mentă din palme. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți energizați în timpul călătoriilor lungi sau să vă sporească capacitatea de concentrare la școală. Pentru cei care suferă de sindromul oboselii cronice, uleiul de mentă poate îmbunătăți focalizarea și concentrarea.

Îmbunătățirea șamponului
Adăugați 2-3 picături de ulei esențial de mentă în șamponul și balsamul obișnuit dimineața pentru a stimula scalpul și a vă trezi mintea! Datorită proprietăților sale antiseptice puternice, menta poate ajuta la eliminarea mătreții și a păduchilor.

Ameliorarea alergiilor
Uleiul de mentă poate fi de ajutor în relaxarea mușchilor din căile nazale și la eliminarea mucusului și a polenului în timpul sezonului de alergie. 

Reducerea febrei
Datorită efectului său răcoritor, uleiul de mentă este un tratament natural excelent pentru a reduce febra, în special la copii. Amestecați ulei de mentă cu ulei de nucă de cocos și masați spatele gâtului copilului și talpile pentru a ajuta la stabilizarea febrei (în locul medicamentelor alopate).

Creșterea părului
Uleiul de mentă este utilizat în multe produse de îngrijire a părului, deoarece poate îngroșa și hrăni în mod natural părul deteriorat. Adăugați pur și simplu ulei de mentă în șamponul vostru sau faceți-vă propriul șampon din ulei esențial de mentă și rozmarin. Acesta poate ajuta la stoparea căderii părului și la îmbunătățirea sănătății acestuia.